026 - 445 00 99

19-04-2016

Bedrijventerrein Park 15

Arno Schuring

Procesmanager / Adviseur / Directievoerder OCE

Bedrijventerrein Park 15

Een nieuw duurzaam logistiek bedrijventerrein

Park15 is een nieuw duurzaam logistiek bedrijventerrein gelegen aan de A15, afslag 38 (Elst / Oosterhout Gld.). Het terrein beslaat in totaal 130 ha, waarvan 85 ha uitgeefbare grond met plaats voor een grote diversiteit aan logistieke dienstverleners en andere ondernemingen.

Meerdere geschutstellingen in het gebied

Een groot deel van het terrein is onderzocht op niet-gesprongen explosieven. Tijdens het vooronderzoek bleek dat zich onder andere meerdere geschutstellingen in het gebied bevonden. Voor het eerste deel zijn stellingen samen met archeologen onderzocht. De resultaten van onderzoek naar de aangetroffen resten zijn in een rapportage uitgewerkt.

Tevens zijn er meerdere geschutstellingen van zowel geallieerden als Duitse komaf aangetroffen. In deze stellingen zijn resten van verpakkingsmateriaal voor munitie aangetroffen. Geconstateerd is dat de militairen die deze stellingen hebben aangelegd, de stellingen hebben ingericht door gebruik te maken van bakstenen en munitiekisten. In enkele stellingen zijn losse munitie-artikelen aangetroffen waaronder een Duitse 15 cm brisant granaat met ontsteker AZ1.

De rol van Xplosure

Binnen het OCE-team hebben wij alle met OCE gerelateerde werkzaamheden uitgevoerd, kortom: alles van a t/m z.

  • Advieswerk
  • Directievoering en toezichthouding
  • Aanbesteding
  • Communicatie met bevoegd gezag

De uitdaging(en)

De uitdagingen waren de volgende:

  • Planning
  • De combinatie met archeologisch onderzoek was uniek. De onderlinge afstemming met diverse aannemers was noodzakelijk om een nieuwe / innovatieve werkmethode te bedenken.

Referentie van onze opdrachtgever

Wil je weten wat de opdrachtgever van onze samenwerking vindt? Een referentie geven wij graag door.